Vergoedingen

Oefentherapie Mensendieck wordt voor een bepaald aantal behandelingen door uw zorgverzekeraar vergoed, mits u aanvullend verzekerd bent. Hoeveel behandelingen dit per jaar zijn ligt aan uw zorgverzekeraar en welke aanvullende verzekering u heeft. De behandelingen van Oefentherapie Mensendieck vallen onder dezelfde aantal behandelingen als voor de fysiotherapie. Mocht u eerder in het jaar bij een andere (Mensendieck/Fysio)therapeut onder behandeling zijn geweest, dan is het belangrijk dat u bij uw zorgverzekeraar nagaat hoeveel behandelingen u nog vergoed krijgt in het lopende jaar.
Mocht u niet aanvullend verzekerd zijn, dan kunt u alsnog in behandeling bij de dienstdoende therapeut tegen de tarieven van de praktijk zelf.


Kinderen onder de 18 jaar hebben bij de meeste zorgverzekeraars recht op 9 tot 18 behandeling uit de basisverzekering. Hierna wordt er pas aanspraak gedaan op de aanvullende verzekering. 

 

Hieronder vind u de link van Independer die meer overzicht kan geven over uw verzekering en de vergoedingen voor Oefentherapie Mensendieck: 

https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/Oefentherapeut/gzwart-oefentherapie-mensendieck/de-weer-82 (https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/Oefentherapeut/gzwart-oefentherapie-mensendieck/de-weer-82)

 

Verwijzing nodig?

Voor oefentherapie Mensendieck is geen verwijzing nodig. Mocht u een afspraak hebben zonder verwijzing, dan wordt er een extra screening uitgevoerd om er zeker van te zijn dat u bij het juiste adres bent.
Met verwijzing komen mag echter natuurlijk altijd. Dit geeft de therapeut toestemming om met de huisarts te communiceren. Zonder verwijzing moet de therapeut eerst uw toestemming krijgen hiervoor.
Mocht u een afspraak willen en gaat het om een chronische aandoening, dan is een verwijsbrief wenselijk.

 

Therapie aan huis

Thuisbezoeken zijn ook mogelijk voor oefentherapie Mensendieck. Hierdoor kan de oefentherapeut beter inspelen op uw behoeftes of beperkingen in uw dagelijks leven en hier een specifieke helpende hand bij bieden. Hiervoor is wel een verwijzing van een specialist of huisarts nodig. Ook deze behandelingen worden vergoed uit de aanvullende verzekering.