De praktijk

 De praktijk bestaat vanaf juli 2016 en bevindt zich binnen Summertown medisch centrum. Hier word en nauw samengewerkt tussen verschillende disciplines. Denk hierbij aan de huisarts, de fysiotherapeut, de podotherapeut, de psycholoog, een natuurgeneeskundige therapeut en diëtist. De praktijkruimte voor oefentherapie vind u op de eerste verdieping in spreekkamer 1.2. Er is een lift aanwezig.

Onze tweede locatie bevindt zich binnen het Geboortecentrum Zaanstad. Hier werken wij nauw samen met het verloskundige team.

Zie de contact pagina voor de openingstijden en adresgegevens.

 

Gale Zwart – oefentherapeut Mensendieck

Zal ik mij even voorstellen? Ik ben Gale Zwart, geboren en getogen in Zaandam en gek op alles wat met het lichaam en beweging te maken heeft. Vroeger dan ook een verwoed sporter geweest en in de loop van de jaren een interesse in het beweegapparaat opgebouwd. Deze interesse is zo groot gegroeid dat ik na het voortgezet onderwijs ervoor gekozen heb mijn opleiding te volgen voor Oefentherapie Mensendieck aan de HvA.

Deze opleiding ben ik gestart vanuit mijn passie voor de verbinding tussen lichaam en geest. Iedereen ervaart in zijn leven op zijn eigen manier klachten in hun lijf. Dit door bijvoorbeeld een ongunstige houding in uw dagelijks leven, een fysiek zwaar beroep, stressfactoren of ouderdom. Deze factoren hebben vaak lichamelijk klachten tot gevolg, die zich op verschillende manieren kunnen uiten. Tijdens mijn opleiding ben ik bezig geweest met de verschillende manieren waarop deze factoren een uitwerking kunnen hebben op het lichaam en wat je kan doen om deze klachten te verhelpen, door bijvoorbeeld simpele bewegingsaanpassingen en bewustwording van jouw eigen lijf. Mijn doel is om mensen hierbij een helpende hand te bieden en daarom ben ik in 2016 gestart met een praktijk voor oefentherapie Mensendieck.

Ik heb over de jaren heen de nodige werkervaring opgedaan. Denk hierbij aan kinderoefentherapie, de ziekte van Parkinson, CVA patiënten en senioren. Naast mijn opleiding heb ik ook de Minor ‘Kinderen en Mensendieck’ afgerond.

Verder ben ik mij gaan specialiseren in het bekken en bekkenbodemgebied. En dan met name bekkenklachten tijdens en na de zwangerschap. Maar u kunt ook bij mij terecht voor urine incontinentie klachten of verzakkingsklachten buiten de zwangerschap om.

Ik streef ernaar om een warme en vertrouwelijke sfeer te creëren binnen de praktijk. Het allerbelangrijkste is dat u zich comfortabel voelt tijdens de behandeling. De beslissingen over de behandeling worden altijd in samenspraak met u genomen. Op deze manier ontstaat een zo goed mogelijk behandeltraject specifiek gericht op uw klachten.

 

Ik hoop u snel in de praktijk te mogen ontvangen!  

 

 

Cryson Waterval - oefentherapeut Mensendieck 

De praktijk heeft er een nieuwe collega bij! Wij zijn achter de schermen druk bezig met het verwelkomen van de nieuwe aanwinst. Binnenkort zal hij zich hier ook even voorstellen. 

Alvast bedankt voor uw geduld! 

 

Daryl Balio - oefentherapeut Mensendieck (waarnemer)

 

Hallo allemaal,

Ik ben Daryl Balio en ben sinds juni 2021 afgestudeerd als oefentherapeut Mensendieck. Ik heb mijn afstudeerstage gelopen onder begeleiding van Gale van februari tot en met juni. Nu ik mijn opleiding succesvol heb afgerond, zal ik binnen de praktijk als waarnemer te werk gaan. Ik ben hier dus aanwezig gedurende de zomer. 

Nog heel kort over mezelf. Ik ben 22 jaar oud en woon in Amsterdam. In mijn vrije tijd houd ik ervan om te bewegen, fotografie en gitaar spelen. 

Ik kijk er erg naar uit om u te ontmoeten. Tot binnenkort in de praktijk!